Bersekutu kecerdasan buatan dengan pendidikan

Melihat catatan 2 - 1 hingga 2 (daripada jumlah 2)
 • Pengarang
  Catatan
 • #34832
  AchilleasAchilleas
  Peserta

  Data telah lama diciptakan sebagai minyak baru, tetapi data dengan sendirinya tidak akan menggerakkan mesin pembelajaran organisasi anda. Sekarang sangat penting untuk mengubah data yang dikumpulkan oleh platform anda mengenai aktiviti pelajar anda menjadi wawasan yang dapat dilaksanakan. Ini digunakan untuk membuat pengalaman unik dengan Artificial Intelligence (AI) dalam Pembelajaran dan Pengembangan.

  Apa yang unik mengenai AI dalam konteks Pembelajaran dan Pembangunan? Ia dibina berdasarkan algoritma khusus pembelajaran, yang didukung oleh gabungan pembelajaran mesin, pembelajaran mendalam, dan pemprosesan bahasa semula jadi yang diselaraskan.

  Pembelajaran mesin adalah sistem di mana komputer belajar tanpa diprogram secara eksplisit. Sebagai contoh, dalam kemampuan pembelajaran mesin, program komputer dilatih untuk mengenali corak, seperti mengenal pasti wajah seseorang. Ia juga dapat belajar menyelesaikan tindakan, seperti menanggapi permintaan informasi. Melatih sistem untuk melakukannya yang memerlukan pendedahan kepada banyak pemboleh ubah yang berbeza.

  Dalam pembelajaran mendalam, lapisan kalkulator berasaskan perisian yang saling berkaitan— "neuron" - membentuk rangkaian saraf. Rangkaian itu mengambil sejumlah besar data input dan memprosesnya melalui beberapa lapisan. Lapisan ini mempelajari ciri data yang semakin kompleks di setiap lapisan. Rangkaian kemudian dapat membuat penentuan mengenai data. Ia kemudian dapat memahami apakah penentuannya betul, dan kemudian menggunakan apa yang telah dipelajarinya untuk membuat penentuan mengenai data baru.

  Pengaturcaraan bahasa semula jadi adalah kemampuan mesin untuk memahami dan mentafsirkan bahasa manusia. Objektifnya adalah untuk menjadikan komputer / mesin secerdas manusia dalam memahami bahasa.
  Matlamat utama adalah untuk menutup jurang antara cara manusia berkomunikasi (bahasa semula jadi) dan apa yang difahami oleh komputer (bahasa mesin).

  #35002

  Singkatnya AI tidak dapat menggantikan profesional, tetapi dapat menyempurnakan kemahiran dan proses pendidikan guru. AI membantu pelajar untuk lebih terlibat dalam proses edu dan menawarkan pendekatan yang diperibadikan kepada setiap pelajar.
  Untuk mengetahui tentang AI dalam pendidikan, kelebihan dan kes penggunaannya yang boleh anda baca di sini - https://www.cleveroad.com/blog/ai-in-education-or-what-advantages-of-artificial-intelligence-in-education-you-can-gain-

Melihat catatan 2 - 1 hingga 2 (daripada jumlah 2)
 • Anda mesti log masuk untuk membalas topik ini.