4 Cara AI Merubah Industri Pendidikan

Melihat catatan 2 - 1 hingga 2 (daripada jumlah 2)
 • Pengarang
  Catatan
 • #34280

  Kecerdasan Buatan kini menjadi sebahagian daripada kehidupan normal kita. Kami dikelilingi oleh teknologi ini dari sistem tempat letak kenderaan automatik, sensor pintar untuk mengambil gambar yang menakjubkan, dan bantuan peribadi. Begitu juga, Kecerdasan Buatan dalam pendidikan sedang dirasakan, dan kaedah tradisional berubah secara drastik.

  Memudahkan Tugas Pentadbiran:
  AI dapat mengotomatisasi ekspedisi tugas pentadbiran untuk guru dan institusi akademik. Pendidik menghabiskan banyak masa untuk menilai peperiksaan, menilai kerja rumah. Tetapi teknologi dapat digunakan untuk mengotomatisasi tugas penggredan di mana banyak ujian dilibatkan. Ini bermaksud bahawa profesor akan mempunyai lebih banyak masa dengan pelajar mereka daripada menghabiskan berjam-jam untuk menilai mereka. Kami menjangkakan lebih banyak perkara dari AI. Sebenarnya, penyedia perisian hadir dengan kaedah yang lebih baik untuk menilai jawapan bertulis dan karangan biasa.

  Kandungan Pintar:
  AI dan pendidikan berjalan seiring dan teknik baru mungkin diperlukan untuk memastikan bahawa semua pelajar mencapai kejayaan akademik utama mereka. Kandungan pintar adalah perkara yang sangat panas hari ini. Robot boleh menghasilkan kandungan digital dengan kualiti yang serupa dengan apa yang dapat dihasilkan oleh perkhidmatan penulisan esei AU. Teknologi ini telah mencapai suasana kelas. Kandungan pintar juga merangkumi kandungan maya seperti persidangan video, kuliah video. Seperti yang anda bayangkan, buku teks mengambil giliran baru. Sistem AI menggunakan sukatan pelajaran tradisional untuk membuat buku teks khusus untuk mata pelajaran tertentu. Akibatnya, buku teks didigitalkan, dan antara muka pembelajaran baru dibuat untuk membantu pelajar dari semua peringkat dan peringkat akademik. Contoh mekanisme seperti itu adalah Cram101 yang menggunakan AI untuk menjadikan isi buku teks lebih mudah difahami dan mudah dinavigasi dengan ringkasan bab, kad flash, dan ujian praktikal. Antara muka AI yang berguna lain ialah Pembelajaran Netex yang membolehkan para profesor membuat kurikulum elektronik dan maklumat pendidikan di pelbagai peranti. Netex merangkumi program bantuan dalam talian, audio, dan video ilustrasi.

  Pembelajaran Peribadi:
  Sudahkah anda memeriksa jenis cadangan yang diperibadikan di Netflix? Teknologi yang sama digunakan dalam bagaimana pelajar diajar di sekolah. Sistem tradisional semestinya melayani di tengah tetapi tidak melayani murid dengan secukupnya. Kurikulum dirancang untuk memenuhi seberapa banyak murid yang mungkin dengan menyasarkan 80% pertengahan. Walau bagaimanapun, murid-murid berusaha untuk mencapai potensi penuh ketika berada di 10% teratas. Namun, ketika mereka berada di bawah 10%, mereka mengalami kesukaran untuk mengikuti. Tetapi ketika AI diperkenalkan, guru tidak semestinya diganti, tetapi mereka berada dalam posisi untuk menunjukkan prestasi yang lebih baik dengan memberikan cadangan yang diperibadikan kepada setiap murid. AI menyesuaikan tugasan dalam kelas dan juga peperiksaan akhir, memastikan pelajar mendapat bantuan sebaik mungkin.

  Pembelajaran Global:
  Pendidikan tidak mempunyai batasan, dan AI dapat membantu menghilangkan batas. Teknologi membawa peralihan yang drastik dengan memfasilitasi pembelajaran kursus dari mana saja di seluruh dunia dan pada bila-bila masa. Pendidikan bertenaga AI melengkapkan pelajar dengan kemahiran asas IT. Dengan lebih banyak penemuan, akan ada lebih banyak kursus yang tersedia dalam talian dan dengan bantuan AI, pelajar akan belajar dari mana sahaja mereka berada.

  semakan artikel: https://elearningindustry.com/ai-is-changing-the-education-industry-5-ways

  #34872

  Saya harus mengakui bahawa ada juga aplikasi pembelajaran mesin yang memberikan peluang yang sangat baik dan mewujudkan pendekatan baru untuk proses pendidikan terutama ketika datang kecerdasan buatan dalam pendidikan

Melihat catatan 2 - 1 hingga 2 (daripada jumlah 2)
 • Anda mesti log masuk untuk membalas topik ini.